Евродепутатът Андрей Новаков гостува в СОРИЧЕ "Д-р Петър Берон" в Перник

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 310 | Брой коментари 0
15:08 12.02.2018

Евродепутатът Андрей Новаков гостува на пернишките ученици от СОРИЧЕ „Д-р Петър Берон“ , които са посланици на Европейския парламент.

Той представи пред младите хора първата българска програма на Европейския съюз – АЛЕКО, чиито създател е той. В срещата взеха участие и зам.-кметовете Денислав Захариев и Севделина Ковачева .

„Скъпи ученици, благодаря ви , че сте толкова активни, с вашите резултати вдигате нивото на образование. Фактът , че вие сте училище посланик на Европейския парламент не е случаен и искам да благодаря на вашия директор и вашите преподаватели, че успявате по този хубав и приятен начин да показват вашите умения“, сподели Ковачева в началото на срещата.

Разработването на програмата АЛЕКО има огромен български принос, затова и очакванията са в нея да участват колкото е възможно повече българи.

„Аз се радвам, че след десетилетия наред в Европейския съюз , в които е имал програми кръстени на холандци, немци, французи, най-после има и една българска. Така че с бюджет от 1 млн. евро ще можем да изпратим повече от 100 души на три континента да се учат на занаят , на бизнес“, обясни евродепутатът.

По думите му, това, което получава един млад предприемач от програмата е 1000 евро на месец издръжка в тези три държави и в зависимост от дестинацията - 800 или 600 евро за билет.

Новаков поясни и значението на „млади предприемачи“ - нови в бизнеса, такива, които стартират сега и са млади в сферата.

„Всички млади хора, ще могат да видят как се управлява една фирма от сектора, в който те искат да се развиват. Откъде се купува, как се продава, как се наемат хора, как се развиват нови продукти, как се рекламират, маркетинг, реклама. На практика ще имате достъп до вашата конкуренция отвътре“ допълни Новаков и не скри, че идеята му е всички млади да се върнат по родните си места и да направят същия бизнес. И не да търсят работа, а да предлагат такава.

Пред учениците в Перник Новаков разказа как е стигнал до Европарламента, какво е учил и какви позиции е заемал преди това. Какви са били неговите мотиви и какво иска да реализира до края на неговия мандат. Една от целите , които си поставя е да разработи програма за обезлюдените райони в страната.

„Силен си затова не колко пъти можеш да удариш, а колко пъти можеш да станеш“ е един девизите на Новаков, който е бил и два поредни мандата голямата студентска организация в Европа .

MYcomputer.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени