mycomputer.BG

Евдокия Асенова: Включването на 4-годишните в предучилищното образование не трябва да бъде задължително

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 146 | Брой коментари 0
13:47 09.07.2020

Включването на 4-годишните в предучилищното образование не трябва да бъде задължително -Това заяви народният представител от "БСП за България" Евдокия Асенова относно Закона за училищното и предучилищното образование.

Асенова посочи, че промените, които управляващите предлагат, част от които е включването на 4-годишните деца в задължително предучилищно образование, са важни за ранното детско развитие: „Доброто й прилагане би могло да намали ранното отпадане от училище, да бъде подкрепа за работещите родители и да спомогне за овладяване на българския език за деца, за които той не е майчин. Въпросът е дали образователната система може да изпълни това предизвикателство. Имаме ли достатъчно подготвени учители и адаптирани учебни програми? Може ли предлаганата мярка да бъде приложена навсякъде?”, попита социалистът. Тя заяви, че няма обществен консенсус за политиката, която управляващите предлагат днес. „Потвърждение на това са и отрицателните становища, които са внесли родители, родителски организации и общественият защитник.”, завърши Евдокия Асенова.

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени