Coca Cola

Евакуират Флорида заради урагана „Дориан“

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 174 | Брой коментари 0
08:21 02.09.2019

Губернаторът на Флорида Рон Де Сантис обяви евакуация от повечето крайбрежни райони поради предстоящия ураган „Дориан”, се казва в изявление на уебсайта на губернатора.

Задължителни заповеди за евакуация са издадени за девет района в щат Флорида - всички крайбрежни окръзи, с изключение на двата най-южни.

В окръзите Свети Йоан, Индиан ривър и Дювал евакуацията ще започне в 8:00 ч. местно време в понеделник, а в Лусие, Бревард, Палм Бийч, Насау и Мартин задължителната евакуация вече започна.

За да улесни евакуацията, губернаторът нареди да спре събирането на пътни такси по някои от държавните главни пътища, включително голямата транспортна артерия на Turnpike, съобщи РИА Новости.

„Дориан” достигна до рядката пета, най-висока категория. Очаква се той да стане най-мощният ураган от десетилетия. Флорида, Джорджия, Южна и Северна Каролина въведоха авариен режим, а в Джорджия и Южна Каролина беше обявена евакуация, която ще засегне общо 1,4 милиона души. /Дарик

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени