Ето няколко "златни" правила за размразяването на колата през зимата

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 621 | Брой коментари 0
12:06 19.12.2017

Зимата е тук, а градусите с всяка изминала сутрин стават все по-ниски. Затова novini.bg Ви напомня няколко "златни" правила за размразяване на една кола.

Първо е важно да напомним какво ДА правите и какво НЕ трябва да правите с автомобила си: ТРЯБВА: - да изчистите снега над леда, преди да започнете да стържете самия лед и това е най-добре да го направите с метла - с отворена длан да се опитате да натрошите леда, преди да го стържете - да запалите двигателя и да включите нагревателите на стъклата и обдухването им - да включите светлините, защото те ще започнат да топят леда по фаровете - да използвате течност на спиртна основа за разтапяне на леда върху стъклата

НЕ трябва да: - трошите леда с удари - палите двигателя, ако има лед или сняг на решетката на радиатора или в ауспуха - забравяте за антифриза и поддръжката му, защото ще съсипете двигателя - пускате чистачките, ако стъклото не е изчистено от сняг и лед - заливате заледените стъкла с вряла вода

Ето и няколко съвети как да размразите пък замръзналата ключалка на автомобила. Това е един от най-често срещаните проблеми през зимата, в които се сблъскваме сутрин. Този проблем за щастие обаче при новите автомобили е много малко вероятен. Първо трябва да се провери дали наистина всички врати са замръзнали. Ако ключът не влиза, значи вътре има лед, който трябва да бъде разтопен. Някои пробват със запалването на хартийка, вкарана в ключалката, но това невинаги е успешно.

Най-добре е да вземете една кана с топла, но не гореща вода и да полеете около ключалката. Но трябва много да се внимава водата може да попадне в самия механизъм и да замръзне. Затова по-правилно е да се налее топла вода в чаша и да се потопи металната част на ключа. И преди да се постави ключа в ключалката, той трябва да бъде бързо подсушен, за да не попада водата вътре.

Също така може да размразите една ключалка и със сешоар, но пак е хубаво да се внимава много, за да не съсипете боята на колата си. Най-лесно обаче е да поискате една запалка загрята до червено от съседен автомобил и след това да я доближите за секунди до вашата замръзнала ключалка. Само трябва да внимавате да не се изгорите. Основният проблем обаче на шофьорите през зимата са замръзналите стъкла.С тях всеки водач се сблъсква ежедневно. Методите и устройствата за справянето с него са много.

Най-често се пали колата, пуска се подгряването и обдухването на стъклата, а после започва чистенето с метла или стъргало. Разбира се обаче по-лесно е да се купи течност за размразяване и да се сложи в бутилка с пулверизатор. Резултатът е много по-бърз./Новини бг

MYcomputer.BG
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени