Ето кои са най-сигурните ни оръжия срещу върлуващите в момента вируси

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 337 | Брой коментари 0
15:35 10.02.2018

Общопрактикуващият лекар д-р Гергана Николова и председателят на Българското дружество по хранене и диететика проф. Божидар Попов дадоха съвети в студиото на „Събуди се“ по Нова телевизия как да помогнем на тялото си и да възстановим имунитета си.

 Разходки на открито, спорт и витаминозна храна са най-сигурните ни оръжия срещу върлуващите в момента вируси. Д-р Николова бе категорична, че дори когато имаме висока температура, не трябва да се затваряме в топло помещение. „Навън концентрацията на вируса е много по-малка.

А в момента се засякоха два щама - пуска ми единият и ни среща другият, точно когато имунната система е в тотален срив. Най-опасна е тази ситуация за децата. Ето защо трябва да ги караме да излизат колкото е възможно по-често”, обясни д-р Николова. Според проф. Попов най-добрият имуностимулант е здравословната и разнообразна храна.

„Най-важното в балансираното хранене е белтъкът от животински произход. В грипно време задължително трябва да се консумират мляко и млечни продукти, яйца, пресни плодове и зеленчуци, защото те съдържат антиоксиданти. Чесънът също е много полезен”, каза проф. Попов.

Той поясни, че мазнините от животински произход, с изключение на рибната, „не са добри приятели на имунитета”. „В никакъв случай не трябва да се подлагаме на диета в грипно време”, категоричен е експертът./Новини бг

MYcomputer.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени