Ето кои са най-добрите университети в света - от българските само СУ е в класацията

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 313 | Брой коментари 0
08:43 12.09.2019

Мащабно изследване, което публикува годишни класации на висшите учебни заведения, показа последното подреждане на най-добрите университети в света, пише BBC.

Класацията взима предвид характеристики като качеството на преподаване, обемът и репутацията на направените изследвания, честотата на цитирания на изследванията в научни трудове и международните връзки на университетите, предаде БГНЕС.

 На първо място за четвърта поредна година е класиран британския университет Оксфорд. Но в класацията отново доминират университетите от САЩ, като 7 от първите 10 висши училища се намират там.

 На второ място след Оксфорд е класиран Калифорнийският технологичен институт, а на трето е друга вековна, британска институция - университета на Кеймбридж. Като тенденция се отбелязва, че университетите в Азия се изкачват в класацията, особено висшите училища в Япония и Китай.

 Едни от най-прогресиращите в подреждането университети са тези в Иран.

Класацията се прави между 1300 висши училища в 92 държави. От българските, единствено Софийският университет е в списъка. Той не е класиран на точно определено място, защото на всеки университет след 1000-та позиция, на сайта на организацията, която изготвя подреждането, е отбелязано само 1001+, с което се индикира класиране извън първите хиляда./Actualno.com

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени