Coca Cola

Ето кои са най-безопасните градове на света

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 180 | Брой коментари 0
09:59 31.08.2019

 Списание „Икономист“ обяви класацията на 60-те най-безопасни градове през 2019 година.

 1. Tokyo

2. Singapore

3. Osaka

4. Amsterdam

5. Sydney

Индексът за безопасни градове се основава на 57 показателя, които са разделени на четири категории, а именно осигуряване на цифрова и лична сигурност, здравна сигурност, както и осигуряване на инфраструктурна сигурност.

Кои са най-евтините градове в Европа?

Лидерите в цялостното класиране през 2019 година са три града в Азия - Токио, Сингапур и Осака. В класацията следват Амстердам, Сидни, Торонто, Вашингтон, Копенхаген, Сеул и Мелбърн.

В същото време шест американски града веднага влязоха в челната десетка в класацията за цифрова сигурност: Чикаго, Вашингтон, Лос Анджелис, Сан Франциско, Далас и Ню Йорк взеха съответно от 3 до 8 място.

На края на класацията са Янгон (Мианмар), Каракас (Венецуела) и Лагос (Нигерия).

Както е отбелязано в доклада за индекса на безопасни градове, през 2019 г. при съставянето на рейтинга са били взети под внимание няколко нови критерия. Например тази година авторите са взели предвид наличието и бързината на спешните служби в града, наличието на авариен план, наличието на застраховка при бедствия и възможността да се защити инфраструктурата в случай на кибератака/Дарик бг

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени