Ето го новия шеф на "ВиК" Перник!

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 09.12.2019 | Прочитания 497 | Брой коментари 0
14:31 09.12.2019

Досегашният управител на ВиК Шумен Илиян Илиев бе избран от Общото събрание на акционерите на ВиК Перник за управител на водното дружество в Перник.

Неговата кандидатура е предложена от държавата, която притежава 51% от капитала на дружеството.

Илиян Илиев ще замени на поста досегашния управител на ВиК Перник Иван Витанов, до чието отстраняване се стигна след проведения на 20 ноември протест на перничани заради драстичния спад на обема на язовир „Студена“.

Очаква се през следващата седмица новият шеф на водното дружество в Перник да встъпи официално в длъжност.

Кметът на Радомир Пламен Алексиев, който е представителят на община Радомир в Общото събрание на акционерите на ВиК, е гласувал против кандидатурата на Илиян Илиев, съобщава БНР.

Реално той е предложен, избран от държавата, каза Алексиев. Според него към ситуацията е подходено несериозно.

“Ние не познаваме Илиев, не ни беше изпратено дори едно CV. Освен това казусът с неговото освобождаване от поста му управител на ВиК - Шумен не е решен“, коментира кметът на Радомир.

Илиян Илиев беше освободен преди дни от поста управител на ВиК Шумен. Община Шумен обаче, която има 23% дял в дружеството, внесе в съда искане за спиране на вписването на новия управител на ВиК в Търговския регистър.

Така Илиев не може да поеме управлението на ВиК Перник до провеждане на конкурс за управител на ВиК Шумен./ standartnews

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени