Ето го 25-годишният Йордан Исаев, арестуван за хвърлената бомбичка, която рани полицайка

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 810 | Брой коментари 0
19:32 22.04.2018

Полицията успя да задържи футболния хулиган, който рани с бомбичка двама полицаи по време на дербито ЦСКА – „Левски” в сряда.

От тогава МВР издирваше извършителя. Задържаният е Йордан Исаев, на 25 години. Той се е предал доброволно и е задържан за 72 часа.

За това деяние го грозят до 15 години затвор. 25-годишният Йордан Исаев не е бил познат на полицията. Няма криминални регистрации , нито пък е бил осъждан. Той е част от твърдото ядро на агитката на „Левски”.

Късно снощи е отишъл в СДВР заедно с адвокат. След като самоличността му е била изяснена от полицията, заподозреният се е укривал, но разговор по телефона с разследващите го е накарал да се предаде. Исаев не е сред първоначално задържаните 40 души след края на мача в сряда.

В процеса на разследването става ясно, че 25-годишният фен е разказал на свои близки за стореното още преди да бъде арестуван. Задържаният разказал, че бомбичката и маската му били дадени от непознат.

От думите на разследващите стана ясно, че видеонаблюдението на стадиона не е помогнало особено при разкриването на извършителя. Законът пък спъвал адекватната охрана на дербитата.

Все още съществува риск за зрението на едното око на ранената полицайка Гергана Зашева, съобщиха от СДВР./Новини бг

Perfumes
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени