mycomputer.BG

Ето ги новите ограничения в Перник, въведени във връзка с коронавируса

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 1802 | Брой коментари 0
17:27 23.10.2020

В изпълнение на Заповед №  РД-01-609 от 21.10.2020 г. на Министъра на здравеопазването за въвеждане на противоепидемични мерки на територията на Република България, протокол от проведен на 22 октомври Областен щаб за превенция и предотвратяване разпространеното на вирус COVID-19 на територията на област Перник и набелязани мерки от РЗИ – Перник, кметът на Община Перник Станислав Владимиров  издаде заповед, с която се въвеждат следните ограничения:

1. Да се осигури физическа дистанция на пазари, тържища и други сходни места чрез въвеждане на дистанция 1,5 м. между сергии, маси, подвижни павилиони, щандове и др. на територията на община Перник.

2. Задължително носене на защитни предпазни средства от лицата на пазари, тържища и други сходни места на територията на община Перник.

3. Да бъде създадена организация в обществения транспорт на територията на община Перник за осигуряване спазването на противоепидемичните мерки чрез осигуряване на дезинфектанти в ППС и недопускане на лица без защитни маски за лице.

4. Да се преустанови дейността на дискотеки, нощни барове, нощни клубове и други подобни нощни заведения за развлечения на закрито и открито на територията на община Перник.

 5 На територията на община Перник да се преустанови провеждането на организирани масови мероприятия на открито и закрито.

6. Да се намали работното време на ресторанти и кафенета до 22.00 ч.

Заповедта да се сведе до знанието на всички заинтересовани лица чрез обявяването и на интернет страницата на Община Перник.

Заповедта влиза в сила от 24.10.2020г. за срок от 14 дни.

Coca Cola

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени