Lotus homes

Ешерихия коли вече не заплашва перничани, успокои д-р Кунчев

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 800 | Брой коментари 0
08:48 27.12.2019

Перник не е заплашен от епидемия от ешерихия коли. Това успокои д-р Ангел Кунчев - главен държавен здравен инспектор. Към момента има само трима души, които се намират в инфекциозно отделения, чието здраво обаче е вън от опасност.

Д-р Кунчев заяви пред Нова телевизия, че рискът от инфекция е сведен до минимум. За щастие проблемът е бил хванат на време. Още на 23 декември водата е била спряна за ползване, а населението предупредено да не пие и да не се къпе с вода от чешмата.

Д-р Кунчев заяви, че най-вероятно има спесване на питейна вода с такава от канализацията. Това означава, че някой не си е свършил добре работата и не е спазил необходимите правила.

Междувременно специалистът по инфекциозни заболявания каза, че към момента не може да се говори за грипна епидемия. Има регистрирани два отделни случая само. Очакванията са броят за болните да се увеличи след втората седмица на януари месец догодина. В Европа положителните случаи на грип са над 10%.

"В началото на грипния подем сме. През втората седмица на януари заболяемостта може да се засили", заяви д-р Кунчев.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени