Coca Cola

Есенни кампании започва КАТ

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 168 | Брой коментари 0
07:57 02.09.2019

И в следващите дни контролът по пътищата и по границите ще бъде засилен. От КАТ призовават за повишено внимание на пътя заради очакваното завръщане на гастарбайтери от Турция и на продължаващия трафик към морето.

Започват и есенните кампании за пътна безопасност. Катастрофите за първите 7 месеца на годината са със 185 по-малко, спрямо същия период на миналата.

Над 3560 са тежките катастрофи у нас за първите 7 месеца на годината, при които са загинали са 318 души, а ранените са над 4500. Повече от 926 000 са установените нарушения на водачите за периода, от тях 631 000 са шофиране с превишена скорост. Тя е и основната причина за 96% от тежките катастрофи.

Във връзка с очакващия се натоварен трафика към морето и по границите, полицията съветва водачите добре да планират часа на тръгване, да не пътуват по обед и да не употребяват никакъв алкохол, дори и бира.Ще има засилени проверки по магистралите освен за скорост, и за нерегламентирано движение в аварийната лента.

По повод старта на новата учебна година от 1 септември пътната полиция стартира кампания - "Децата тръгват на училище, да ги пазим на пътя". Ще бъдат проверени районите на училищата и детските градини за състоянието на вертикалната и хоризонтална маркировка.

Въпреки че все още зимата е далеч, от Пътната полиция съветват от рано да помислим за подготовката на автомобилите за студеното полугодие./  frognews.bg

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени