ЕС трябва да смени имиграционната си политика

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 560 | Брой коментари 0
11:39 21.12.2016

Терористичният акт, окървавил немската Коледа, извън всяко съмнение ще постави още по-остро в публичния дебат на Германия проблемите на имиграционната политика, водена от правителството на г-жа Меркел. Време за по-задълбочен дебат от простото изразяване на съчувствие и от уверенията, че терорът няма да смути нашата решимост да изграждаме многокултурни европейски общества.

Необходимо е да си дадем сметка, че независимо от това на кого Европа ще предложи гостоприемство, имиграцията не може повече да се разглежда като основното средство за разрешаване на демографските проблеми и проблемите на трудовия пазар на Стария континент. Едно общество може да бъде жизнено единствено на основата на ценностите, които проектират отговорно поведение на неговите членове в днешния ден с лице към бъдещето.

Тези ценности са насочени към здрави общности - семейство, общност по местоживеене, национална общност, европейска общност с ясна идентичност. Тези ценности изискват повишени критерии за сигурност, за да съхраним свободата, която наследихме с принадлежността си към християнската цивилизация и Просвещението.

Ние се променяме и ще се променяме - но трябва да го правим с ясното съзнание за това кои сме ние и защо искаме да бъдем заедно в една обединена Европа.

Коментар на политолога Огнян Минчев в неговия фейсбук профил

Perfumes
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени