mycomputer.BG

Емил Костадинов: Да бъдем добър пример за поколенията след нас!

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 160 | Брой коментари 0
10:05 22.09.2020

Уважаеми жители на област Перник,

Приемете моите сърдечни поздрави по случай 112-годишнината от обявяването на Независимостта на България!

22 септември 1908 г. - една от бележитите дати в новата българска история. Събитието, олицетворяващо свободния дух в развитието на младата тогава българска държава.

Независимостта е преди всичко състояние на разума и едва тогава се превръща в обективна действителност. Преди 112 години нашите прадеди преминаха по пътя на този морален възход и спечелиха битката. Така те ни завещаха не само държава, в която да живеем свободни и да решаваме сами бъдещето си - дадоха ни урок и повод за гордост. Научиха ни, че независимостта не идва даром, а е съвкупност  от постоянни усилия, воля на народа и амбицията на българската дипломация.

Независимостта е тази, която придава реална плътност на модерния възглед за европейска общност. Само истински свободни държави могат да градят единен Европейски съюз. Да  уважават и зачитат както своята, така и чуждата независимост.

В този тържествен ден отправям своята благодарност към всички, които с делата си градят бъдещето на нашата област. Да помним историята и да учим на нея децата си! Да бъдем добър пример за поколенията след нас!

И нека всеки ден отстояваме с думи и дела записаното в Манифеста от 1908 г.: „Да живее свободна и независима България!"

Честит празник!

инж. Емил Костадинов

Областен управител

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени