Coca Cola

Емил Караниколов: В Перник отвсякъде тече, правим невъзможното

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 574 | Брой коментари 0
08:40 27.12.2019

В момента правим безумни неща, за да се разреши проблемът в Перник. Правим огромни дупки, отвсякъде тече. От днес започваме съвсем радикални действия. Това обяви министърът на икономиката Емил Караниколов.

Той беше категоричен, че местното ВиК  не си е свършило работата. ВиК не могат да представят дори схема на инфраструктурата.

"Това е инфраструктура, която не е ремонтирана от самото изграждане. Отваряме дупки, шахти, оказва се, че ВиК нямат материали за ремонт. Идват хора, експерти, но положението е изключително тежко", заяви той пред Нова телевизия.

Емил Караниколов съобщи, че решението е изцяло подмяна на тръбите. Сега се губят 90 л/сек. вода. Предстои да се видят анализите на експертите. Трябва да се съгласува всичко и с Басейнова дирекция. По думите на министъра проблемът с водата в Перник не е само канализацията, а цялата система и идва поще от водопотока от яз Студена.

"Пречиствателната станция не е довършена или поне не е проектирана както трябва. И се губят много количества вода", обясни още Караниколов.

На въпрос за кражба на питейна вода, той каза, че няма доказателства за това. Стана ясно, че подобна кражба може да бъде трудно доказуемо. И разкри, че перничани много говорят за това, че предприятието  "Стомана" използва вода нерегламентирано, но никой не казва директно това. Емил Караниколов определи това като "легенди".

Министърът на икономиката призна, че на перничани е било причинено огромно неудобство. Той изказа песимизъм, че всичко може да се реши бързо. Подчерта, че е важно всичко да се започне отначало, отколкото да се пусне водата на Перник и наново да се спира.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени