Емигрантите ни пратили 860 млн.евро в България

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 272 | Брой коментари 0
16:23 14.11.2017

860 млн. евро са изпратили у нас българите, емигрирали в странство, през миналата година. Данните са от изследване на Евростат, обявено днес.

 По този показател страната ни се нарежда на четвърто място в рамките на ЕС. По-големи са трансферите на пари само за Полша - 2,822 млрд. евро, за Португалия -  2,809 млрд. евро и за Румъния - 2,236 млрд. евро.

 Данните на Евростат са жестока констатация за срива на чуждестранните инвестиции у нас. През миналата година преките чуждестранни инвестиции в България възлизаха на едва 682 млн. евро, което означава, че най-сериозната финансова инжекция за икономиката ни не е от стартирането на бизнеси, а от парите, които сънародниците ни пращат у нас, за да не умрат от глад роднините им, обобщава данните offnews.bg.

 На обратният полюс - сред страните, от които излизат най-много пари чрез лични преводи, води Франция с цели 10 млрд. евро. От Великобритания към други държави са били изпратени 7,1 млрд. евро, а от Испания са излезли 6,8 млрд. евро./Дарик

Perfumes
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени