Електронна система в помощ на безработните

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 271 | Брой коментари 0
15:03 23.10.2019

МyCompetence е уникална за България и Европа, общодостъпна, национална електронна система, подпомагаща развитието на човешкия капитал. Основните цели на системата са, да се повиши капацитета и адаптивността на работната сила към променящите се изисквания на пазара на труда.

Да се  балансира търсенето и предлагането на умения на пазара на труда, и да се  Въвеждат на съвременни иновативни модели в управлението на човешките ресурси, основаващи се на компетентностния подход, съобщават от Министерството на труда и социалната политика.. Електронната система MyCompetence  съдържа 350 компетентностни модела за ключови длъжности в 25 икономически сектора. Те описват уменията и компетенциите за успешно изпълнение на ключови длъжности в браншови сектори като енергетика, машиностроене, мебелна промишленост, строителство, туризъм, търговия и др. Това съобщи заместник-министърът на труда и социалната политика Лазар Лазаров на заключителна конференция по проект "Развитие на националната система за оценка на компетенциите MyCompetence”. Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г.

Онлайн базираната информационна система е реализирана от Министерството на труда и социалната политика в партньорство с Българска стопанска камара. Системата MyCompetence вече е свързана с националната база данни на Агенцията по заетостта. По този начин инструментите за оценка на компетенциите се използват при разработване на индивидуалните профили на търсещите работа лица. Безработните, както и заетите лица, могат да направят самооценка на своите умения и компетентности, както и да преминат безплатни електронни обучения за ключови компетенции./Монитор бг

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени