Електронна рецепта замества хартиената

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 302 | Брой коментари 0
01:21 21.02.2020

Електронна рецепта ще бъде въведена до края на годината.

До тогава ще е готова и новата здравна стратегия, която се подготвя в момента. Това съобщи председателят на здравната комисия в парламента д-р Даниела Дариткова.

"Устойчиво развитие на здравната система може да се постигне само когато има консенсус между политическите сили по този въпрос", подчерта Дариткова.

Тя посочи какви са целите на новата стратегия. Първи приоритет е постигане на по-малка смъртност при децата. В момента показателите са 6.8 при хиляда.

 За 2018 г. детската смъртност е била 5.8 промила, като имаме региони, където тя е по ниска от средноевропейската, обясни тя. А по думите й, следващият показател е постигане на по-голяма продължителност на живота.

 "И по отношение на този критерий страната има успех - с около 3 г. се е удължил животът, но сме далече от средноевропейските показатели", добави Даниела Дариткова, уточнявайки, че имаме напредък и по предотвратяване на предвидимата смъртност.

 "Трябва да се заложи в бъдещата стратегия на повече профилактика на здравето и осигуряване кадрово на системата, защото в материално-техническо отношение вече имаме световни стандарти", каза шефът на здравната комисия./Pariteni.bg

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени