Експерти със съвети за Covid-19: Накисвайте плодовете и зеленчуците във вода

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 268 | Брой коментари 0
08:13 20.04.2020

Специалисти от руското министерство на извънредните ситуации съветват след покупка плодовете и зеленчуците да бъдат накиснати във вода 10 - 15 минути за профилактика срещу разпространението на новия коронавирус, съобщи ТАСС.

Първо продуктите трябва да бъдат старателно измити, след това накиснати във вода, а накрая добре изплакнати. Това препоръчват специалисти от Всерусийския научно-изследователски институт по проблемите на гражданската отбрана и извънредните ситуации към министерството.

 Специалистите съветват да се използват неутрални миещи препарати, които след това да бъдат изплакнати старателно.

От института напомнят, че веднага след прибиране у дома трябва да измием ръцете си и чак след това да разпределяме покупките.

 "Продуктите в твърда опаковка - пластмасова, метална или стъклена, трябва да бъдат измити със сапун", съветват специалистите. Преди изваждането им трябва да бъде измит и плотът, който се използва.

 Специалистите съветват също редовно да се дезинфекцират масите, дръжките на вратите, столовете и различни устройства с битови препарати, които също убиват вирусите./БТА

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени