Експерти от ТП на НОИ-Перник организират разяснителна кампания по общини!

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 256 | Брой коментари 0
07:59 07.05.2019

Целта е да консултират хората за правото им на избор на по-благоприятна формула при пенсиониране. Това се налага поради влязлата в сила промяна на чл. 70 от Кодекса за социално осигуряване /КСО/. С направената промяна до 1 януари 2023 г. гражданите ще имат право едновременно с подаването на заявление за отпускане на пенсия,  да изберат размера на пенсията им да бъде определен с индивидуален коефициент, изчислен по стария ред – с избор на три години стаж преди 1997 г. и с включване на трите години 1997-1999 г. Хората, които вече са подали заявления за пенсиониране от началото на тази година или вече имат отпусната пенсия по новия ред, ще имат право еднократно да направят избор в шестмесечен срок от влизане в сила на този закон. В тези случаи пенсията се отпуска в новия размер от същата начална дата. Тези промени няма да попречат на всички бъдещи пенсионери, за които новата формула – само с осигурителен стаж от 2000 г. нататък, е по-изгодна, да се пенсионират по новия ред.

В община Перник разяснителните срещи ще се проведат в периода от 7 до 10 май от 9 до 12.00 часа в сградата на ТП на НОИ.

В община Радомир разяснителната среща ще се проведе на 9 май от 9 до 12.00 часа в сградата на Общината.

В Брезник срещата ще се проведе на 8 май от 9 до 12.00 часа в сградата Общината.

В Трън ще се проведе на 10 май от 9 до 12.00 часа в сградата на Общината.

В Земен ще се проведе на 7 май от 13 до 17 часа в сградата на Общината

В Ковачевци ще се проведе на 7 май от 9 до 12.00 часа в сградата на Общината.

От ТП на НОИ уверяват, че при проявен  интерес,  кампанията ще продължи и в следващите месеци, за което жителите на областта ще бъдат своевременно информирани.

 

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени