mycomputer.BG

Експерти от РИОСВ-Перник изнесоха открит урок пред ученици от ГПЧЕ

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 184 | Брой коментари 0
08:19 13.12.2019

„Замърсяването на въздуха-стъпки за подобряване на качеството на въздуха, който дишаме“. Това бе темата на провелия се открит урок пред учениците от ГПЧЕ”Симеон Радев”.  В мултимедийната зала на инспекцията те имаха възможност да се запознаят с екологичните проблеми на региона, основните замърсители в Перник и какви са мерките, които се предприемат за подобряване на качеството на въздуха. В презентацията си експертът от Регионалната инспекция по околната среда и водите в Перник Светослава Георгиева представи въздуха като уникален компонент на околната среда.

 На достъпен език, Светослава Георгиева разясни на гимназистите какви са показателите, по които се измерва чистотата на въздуха, каква е разликата между организирани и неорганизирани емисии. Екоекспертът   запозна учениците с контролната дейност, която извършва инспекцията, с цел  да се предотврати замърсяването на въздуха. Светослава Георгиева акцентира и върху индивидуалната роля на всеки човек в борбата срещу замърсяването на въздуха.

В края на открития урок, експертът от РИОСВ призова гимназистите, като бъдещи еколози да се борят за опазване на природата, запазване на въздуха чист  и  подчерта, че  това е едно от най-големите екологични предизвикателства на нашето време.

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени