Експерт: Не търсете маски в аптеките, няма да намерите

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 284 | Брой коментари 0
06:00 27.02.2020

Хората да се откажат да търсят маски по аптеките, защото просто няма да намерят такива. Всъщност вече повече от 20 дни няма маски в аптеките. Това предупреди Николай Костов от Асоциацията на собствениците на аптеки в сутрешния блок на Нова телевизия.

,,Маските ги няма още от производителите, тъй като в момента не се разпределят за България. Маски от Китай няма как да пристигнат, просто защото от Китай нищо не може да пристигне, защото няма карго полети'', допълни Костов.

Той призова хората да се запасят с лекарства, от които имат нужда, защото не е изключено в скоро време да има дефицит и на някои медикаменти.

,,Факт е, че икономическите и социални последствия ще са много големи. Най-важното е да следваме съветите на експертите и да запазим спокойствие. В случай че сме си запазили пътуване до такова място, в което върлува коронавирус, ние можем да си получим парите обратно, но пак подчертавам - това важи за онези дестинации, в които положението е наистина критично'', сподели Димитър Маргаритов от Комисията за защита на потребителите.

,,Ще има негативен ефект в икономически аспект, ще има потребителска психоза. Важно е да действаме по-хладнокръвно и да се грижим за здравето си, а не да се притесняваме, че няма да отидем на море, например'', посочи още Маргаритов./Новини бг

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени