Екозащитници изригнаха след становище на РИОСВ Перник: Перничани не сме идиоти!

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 576 | Брой коментари 0
08:57 25.10.2019

След протестните действия на ЦРОО Перник пред сградата на РИОСВ в града от държавната структура излязоха с официално становище, което Перник нюз публикува. На сайта ни вчера късно вечерта се получи становище-отговор на природолюбителите, което публикуваме, без никаква намеса. Така, както публикувахме е мнението на РИОСВ. Ясно е, че „войната” между двете страни няма да спре скоро. Ето какво пишат от ЦРОО Перник:

Право на отговор от ЦРОО-Перник във връзка с официалното становище на РИОСВ - Перник публикувано на страницата на МОСВ, след протесните действия https://www.moew.government.bg/…/riosv-pernik-osustestvya…/…

„ Г-жо Анелия Дренска, Вие сте поредния срам за общността на Перник, като Директор на РИОСВ – Перник, която трябва да отговаря за чистота на въздуха и водата в Пернишка област! В официалния Ви отговор ,Вие си позволихте да обидите перничани!

Перничани не сме идиоти! 

А, сега по ред „фактите“ на РИОСВ – Перник, както следва:

1. РИОСВ твърди, че измирането на рибата в яз. Пчелина е в следствие на битово – фекално замърсяване и никъде не се споменава за промишлени отрови, спомогнали за измирането на водните обитатели. По повод горното твърдение, Госпожата същевременно описателно ни разказва , как 6 на брой предприятия са санкционирани за изливането на отровни промишлени води в река Струма.

Отговор ЦРОО : Г-жо Дренска та река Струма не се ли влива в яз. Пчелина и респективно не го ли замърсява с отровни промишлени води и не трови ли водните обитатели ?!НАГЛОСТ ... та тази вода не се ли влива в язовира?!

Перничани нямат такова многоцветно разстройство на чревния тракт :)

Трябва да отбележим факта, че ако рибата умира от битово-фекални води то река Струма, която минава по цялото протежение на гр.Перник, НЕ трябва да има никакъв живот! Водата в реката е 50% фекали !

2. РИОСВ твърди , че една от причините за екокатастрофата е „високата“ темепература на водата. Пресконференцията на БДЗБР, директора им инж. Георгиев твърдеше , цитираме дословно – около 30 градуса на повърхността и в дълбочина между 7-10 метра около 24 градуса. В един момент Г-жа Дренска „рязко“ намали температурата – 23.6 градуса на повърхността и 21.3 градуса на 7 метра дълбочина.

Отгговор на ЦРОО: Не коментираме разминаванията между двамата Шефове :)

Г-жа Дренска или някой от подчинените й, по подобие на инж. Георгиев, написа нов природен закон ...23.6 градуса на повърхността и 21.3 градуса на 7 м дълбочина! СМЯХ в залата !

При температура на водата 23.6 градуса рибите последното нещо , което им минава на акъл е да мислят за смърт :)

Трябва да отбележим един напредък ! Вече не се споменава за ПРЕЗАРИБЯВАНЕ , като причина за екокатастрофата в новия доклад на РИОСВ.

Лека-полека от РИОСВ дават заден ход....до седмица ще отрекат още нещо, което го въртят, като на грамофонна плоча всички властимащи , които имат отношение с трагедията случила се на язовира !

3. РИОСВ твърди ,че язовир Пчелина е построен през 1975 г, като утайник според констатации на БАН от 2016-2017г

ЦРОО отговор: Дрън-дрън... с това, че БАН са констатирали и докладвали замърсяване на язовира не са открили „топлата вода“.

Покажете решението на Министерски съвет от 1975 г за това си твърдение ?! Настояваме !!!

Такова решение няма и не може да има, защото автоматично превръща река Струма в отпаден канал!

Водата от язовира е използвана от промишлените предприятия и след пречистване е трябвало да се връща в река Струма.

Питане: Къде са Ви РАБОТЕЩИТЕ пречиствателни станции, които­ трябва да изисквате по закон или за Вас закона е врата в полето?! Ако е така потърсете си друга работа!

За това , че р. Струма и яз. Пчелина са тотално замърсени с отрови и тежки метали, трябва да благодарим на Вас и на тези преди Вас!

Накрая задачка, за трети клас. Обяснете на „простия зрител“: как така според Вас водата в реката е чиста , а язовира е утайник?

Скоро ще покажем на обществото ШОКИРАЩИТЕ наши (всъщност Ваши – гражданите отделили пари от семейния бюджет за лаб. изследвания) резултати от лабораторните изследвания на водата от язовира и вливащата се струмска вода в него, но ПРЕДИ това очакваме от Вас Г-жо Дренска същото! Взехте пробите за изследване на водата от Екокатастрофата на язовира, на 09.09.2019 г ....днес е 24.10.2019 г. проби няма?! Някой простосмъртен да ги е видял?!

Хайде, Г-жо Дренска , Вие сте на ход :)”

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени