mycomputer.BG

Екоминистърът: Всеки ден получавам искания за отпускане на повече вода от яз."Студена"!

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 04.05.2020 | Прочитания 264 | Брой коментари 0
08:33 04.05.2020

Опитаха се и с мен да направят това, което направиха с Нено Димов, при това със същият язовир "Студена". Това обяви по БНТ министърът на околната среда Емил Димитров-Ревизоро.

Неговият предшественик Нено Димов бе арестуван преди 3 месеца. Той беше привлечен към наказателна отговорност за умишлена безстопанственост, причинала водната криза в област Перник. Държавното обвинение твърди, че ексминистърът е довел до щети, които се изразяват в изразходване на над 7 млн. куб м вода на стойност над 11 млн. лв. от язовира. Едва преди няколко дни съдебен състав пусна Димов под домашен арест, независимо от противопоставянето на прокуратурата.

От думите на Димитров не стана ясно кой се е опитал да направи и с него като с Димов, но като се има предвид кой се занимава с него, то вероятно визира прократурата, която повдигна и поддържа и до момента обвиненията на бившия екоминистър.

В същото време сегашният министър на околната среда даде да се разбере, че не счита за своя отговорност, ако някой краде от язовира. Ако има един магазин, в който е вашата стока и някой е открадне, то виновен ли е този, чиято е стоката, пробва да обясни образно тезата си той. Язовирът е на МРРБ, водоснабдяване и канализация е на МРРБ, кранове, водомери, всичко е на МРРБ, водата условно я разрешава министъра на околната среда и когато я няма водата се оказва, че той е виновен, заяви Димитров.

"Трябва много внимателно да се стопанисва "Студена". Непрекъснато получавам писма с искания за отпускане на повече вода, без да има такива нужди и без да се отчитат проблемите", твърди екоминистърът.

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени