Една достойна перничанка! Д-р Анна Валериева с приз за млад учен!

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 2035 | Брой коментари 0
10:32 09.04.2019

На тържествена церемония по случай Патронния празник и Празника на научноизследователската и преподавателска дейност, ръководството на Медицински университет – София връчи традиционно най-високите отличия на свои изявени служители за принос в развитието на българското медицинско, стоматологично и фармацевтично образование, наука и практика, и за значими постижения в преподавателската, научната и експертната дейност.Награда за млад учен /под 35г./ на името на акад. Асен Хаджиолов в областта на клиничните науки бе връчена на д-р Анна Валериева, дм – асистент в Катедрата по алергология и лекар в Клиниката по клинична алергология на УМБАЛ „Александровска“.

Д-р Анна Валериева е завършила Медицина в МУ-София през 2012 г. От ноември 2013 към Клиничния център по алергология, а от октомври 2015 след успешен конкурс става и асистент към Клиничния център по алергология към Александровска болница. За периода 2017-2018 д-р  Валериева провежда стаж като част от обучение по програма Еразъм+ при проф. д-р Марко Чикарди в Университета на Милано, Италия, където специализира в сферата на ангиоедема и състоянията на пароксизмален хиперпермеабилитет.

Д-р Анна Валериева е член на Българското дружество по алергология (БДА), Европейската академия по алергология и клинична имунология (EAACI), където е официален представител на БДА от 2015 г. Участник е в редакторската колегия на официалния орган на БДА: научното списание “Алергии, хиперсензитивност и астма' от 2014 г. От 2018 има призната специалност по Клинична алергология. Полага успешно и европейски изпит по Алергология и Клинична имунология.


 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени