Единственият начин да се предпазим от грип е поставянето на ваксина

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 617 | Брой коментари 0
08:35 24.09.2018

Преди началото на есенно-зимния сезон специалисти и здравните власти отново призовават хората да се ваксинират срещу грип. Периодът до края на октомври е най-подходящ за това.

Българското сдружение за иновативна медицина постави акцент върху темата с кръгла маса, проведена под патронажа на здравната комисия, с участието на всички ангажирани институции.

Грипът е опасно заболяване и единственият начин да се предпазим е поставянето на ваксина, коментира за слушателите на "Часът на здравето" по БНР председателят на сдружението д-р Валери Цеков.

"Искаме да ударим камбаната и хората да чуят: да вземат мерки и да имат готовност - когато се срещнат с вируса, организмът им да е подготвен за тази среща. За това именно СЗО и българските здравни институции призовават за ваксинация срещу сезонен грип, особено за хората над 65 години, за хората с хронични заболявания, децата и бременните жени", заяви той.

Процентът на ваксинираните в България е "потресаващо" нисък - близък до нулата./Новини бг

mycomputer.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени