Един футболен празник, за който ще се говори дълго! И една победа за историята!

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 701 | Брой коментари 0
09:39 28.07.2019

„Миньор” Перник победи „Миньор Чикаго” със 7:0 в приятелската среща снощи, която беше кулминацията на футболните прояви по повод 100-годишнината на пернишкия клуб. Запалянковците доказаха, че не случайно за тях се говори  с респект, защото малко градове, могат да се похвалят с толкова истинска, вярна и неповторима публика.

„Една страст, два континента"  събра футболисти  и хиляди приятели и фенове  на Миньор от различни краища на света. Разтърсваща програма и уникален юбилеен мач между „Миньор", Перник и „Миньор", Чикаго  бяха в епицентъра на събитията, посветени на 100-годишнината на футбола в Перник.

С грандиозен спектакъл  и блестящи изпълнения  на художествените гимнастички от спортен клуб „Виктория", песните на  талантливата  Николета Станойкова и танците на мажоретният състав на Шесто училище вдигнаха градуса на настроението.

В кратко резюме бяха официално представени  отборът на ФК „Миньор" за сезон 2019/2020 г., както и съставът на гостите. Двата тима бяха придружени от децата, които в момента тренират в школата. Участниците в юбилейната среща получиха медали с надпис „100 години футбол в Перник, осигурени от БФС.

Точно в 19 минута след началото на срещата беше прекъснат символично мача  във връзка с учредяването на клуба.

Мачът завърши с много емоции и настроение и победа 7:0 за Миньор /Перник/, след което последва празнична заря, която озари небето над стадиона.

 

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени