Двегодишен заключи iPhone-а на майка си за 48 години

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 501 | Брой коментари 0
09:37 12.03.2018

Двегодишен заключи iPhone-а на майка си за период от 48 години, след като многократно въведе грешна парола, съобщава Daily Mail.

Жената от Шанхай оставила сина си да гледа "образователни видеоклипове" на нейния смартфон, а по-късно открила, че устройството е заключено за 25 милиона минути.

Устройствата iPhone на Apple са настроени да блокират всеки, който се опитва да ги използва, ако въведе грешна парола, като периодът на блокиране се увеличава с всеки неуспешен опит. Не е ясно обаче колко пъти детето е въвело грешните цифри.

В публикация в онлайн форума Mumsnet, жената, идентифицирала се само с нейното фамилно име Лу, сподели снимка на заключеното си устройство.

Тя казва, че е свалила очи от телефона си достатъчно дълго, за да може детето да продължи да въвежда грешната парола, но не уточнява за колко време е оставила хлапето без надзор.

Жената чакала два месеца, но не е виждала признаци на разрешаване на проблема. Тя обмисляла рестартиране на телефона, но не искала да загуби всичките си снимки, контакти и друга информация.

Според техник от магазина на Apple в Шанхай, двата варианта за Лу са да изчака половин век или да използва възможността за фабрично нулиране на настройките на телефона, уточнявайки, че файловете, които са съхранени на устройството, могат да бъдат преинсталирани.

Той също така посочва, че има случаи, в които iPhone-и са заключвани и за над 80 години по същия метод, съобщава SCMP.

Подобен инцидент може да се случи на всяко устройство на Apple. Всички те работят на принципа увеличаване на времето на заключване в зависимост от това колко пъти е въведена неправилна парола.

Функцията е предназначена да възпира бъдещите крадци, а истинският собственик на устройството би могъл да го отключи, като върне фабричните настройки.

Ако правите резервно копие на файловете си, телефонът ще бъде възстановен в същия вид, в който е бил преди заключването./Профит бг

Perfumes

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени