Две жени - едната от Перник, другата от Брезник, отиват на съд за незаконно държане на акцизни стоки

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 537 | Брой коментари 0
06:44 16.12.2017

На 31.05.2017 г. в сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ постъпила информация, че в недвижим имот в пернишкия квартал „Рудничар“ незаконно се държат акцизни стоки без български бандерол. Дворното място, с построени в него къща и гараж, както и търговски обект – магазин за хранителни стоки и кафе, били стопанисвани от Стамболка Д.

Полицейските служители посетили въпросния адрес, като при влизане в магазина жената побягнала към гаража и влязла в него. При последвалото претърсване в тайник на маса били открити и иззети 81 кутии цигари от различни търговски марки. Общата им стойност възлиза на 594,18 лева, а дължимия акциз в размер на 325,26 лева.

Стамболка Д. признала, че намерените в гаража акцизни стоки без бандерол били закупени от нея на Кооперативния пазар в гр. Перник от неизвестно лице.

Районна прокуратура – Перник е привлякла жената към наказателна отговорност, като й е повдигнала обвинение за извършено престъпление по чл. 234, ал. 1, пр. 2 от НК.

От направена по досъдебното производство справка е било установено, че Д. е наказвана по административен ред за извършено нарушение – държане на акцизни стоки без бандерол.

След внесен от прокуратурата обвинителен акт предстои насрочване на съдебно заседание в РС-Перник.

За същото престъпление Районна прокуратура – Брезник е предала на съд Е.Б., която на 13.10.2017 г. държала акцизни стоки без бандерол

Perfumes
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени