Две пернишки училища отличени за инициативи в глобалното образование

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 18.06.2020 | Прочитания 925 | Брой коментари 0
06:58 18.06.2020

Бяха избрани победителите в петия ежегоден конкурс „Глобално училище“ на Българската платформа за международно развитие (БПМР) за училища с принос в прилагането на философията, принципите и методите на глобалното образование за формирането на активни глобални граждани.

Това са:

– 19 СУ „Елин Пелин“ в София;

– ГПЧЕ „Симеон Радев“ в Перник;

– СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Перник;

– ОУ „И.С. Тургенев“ в Разград;

– СУПНЕ „Фридрих Шилер“ в Русе.

Тази година за първи път се проведе и конкурсът „Глобално училище в действие“ за училища, носители на приза „Глобално училище“ от предходни издания на състезанието. Заради високото качество на кандидатурите, по изключение бяха избрани две училища за първото място.

Отличените учебни заведения бяха избрани след оценка на техните кандидатури от комисия с представители на Министерство на образованието и науката и групата по глобално образование към БПМР.

Призът „Глобално училище“ 2020 и призът „Глобално училище в действие“ 2020 ще се връчат на отличените  по време на официално събитие в рамките на VIII Национална конференция за глобално образование, която ще се проведе на 12-13 септември 2020 г. в София.

По време на конференцията на три от училищата, участващи в конкурса, ще бъдат раздадени и специални награди от нашите приятели от Международната награда на херцога на Единбург – България.

БПМР поздравява спечелилите кандидати и ще им съдейства в изпълнението на техните проекти.

Организаторите благодарят на всички училища, които участваха в оспорвания конкурс, и ги насърчават да се включат в бъдещите проекти и инициативи на БПМР.

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени