Две фирми искат на концесия минералната вода "Трънска Банкя"

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 13.02.2018 | Прочитания 1457 | Брой коментари 0
04:53 13.02.2018

Две оферти са депозирани на провелия се преди няколко дни търг за предоставяне на концесия за добив на минерална вода от находище „Трънска Банкя”, информира кметът на Община Трън Цветислава Цветкова.

Собственикът на фирма „Торн Спринг” Диана Кишкилова не е допусната до участие в конкурса за предоставяне на концесия за добив на минерална вода от находище „Трънска Банкя”.

На провелата се преди няколко дни сесия на Общинския съвет в Трън, тя заяви, че е обжалвала конкурса за концесията, защото, от една страна, според нея, той бил незаконосъобразен, а от друга  офертата на нейната фирма не е допусната до участие. Председателят на местния законодателен орган на Трън- Бойчо Харалампиев заяви, че становището на всички общински съветници в Трън е,  че фирма „Торн Спринг”  дължи  на Община Трън не малко пари и е осъдена за тях. Освен това фирмата дължи не малко пари и на бивши работници. Затова общинските съветници са категорични,  че всички възможности за разговори с фирмата-длъжник са изчерпаниНа въпроса- има ли основание Диана  Кишкилова да недоволства, че не е допусната до участие в конкурса, кметът Цветкова заяви: ”Диана Кишкилова не си е внесла концесионни вноски за години назад във времето  в размер на около 300 000 лева, които дължи  на община Трън и то  без лихвите. Общинските съветници, пък и жителите на Трън и общината, са категорични, че тя е некоректен бизнесмен, защото дължи на хората възнаграждения, които достигат до около 5 000-6000 лв. на човек и  не са платени. Тя няма морално, пък и законово право, да бъде допусната до участие в конкурса за предоставяне на концесия за добив на минерална вода от находище „Трънска Банкя”.  

На провелия се преди няколко дни търг  за предоставяне на концесия за добив на минерална вода от находище „Трънска Банкя”, са представени две оферти. До 30 дни комисията ще излезе с окончателно решение.

MYcomputer.BG
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени