Двама работници разфасовали съпрузите край Негован, и двамата имат семейства и деца...

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 30.08.2019 | Прочитания 184 | Брой коментари 0
08:28 30.08.2019

Двама работници са убийците на семейството, чиито трупове бяха открити разфасовани край Негован. Мъжете - на 39 и 44 години бяха задържани тази сряда, след като са били следени от органите на МВР в продължение на 6 дни. По време на брифинг на МВР стана ясно, че Пламен Шляпашки и Георги Нанчев са извършвали строителни дейности за убитото от тях семейство.

Строителите са обмисляли извършването на престъплението около година, след като са били наети за ремонт на апартамента на Йордан и Марияна в столичния квартал „Иван Вазов“. Те са работели и по друг имот на семейството. Мотивът на престъплението е бил финансов. Пламен Шляпашки и съучастникът му Георги Нанков се съмнявали, че възрастните хора притежавали голяма сума пари от продажбата на предишния им апартамент в кв. „Гоце Делчев“. Мъжете обаче не намерили въпросните пари, а успели само да задигнат скъпи предмети от жилището им.

Убийството било извършено на 14 юли в дома на жертвите. След фаталните изстрели задържаните разчленили телата на убитите в банята на жилището, след което ги натъпкали в бидони и ги откарали край Негован. След това те прикрили следите си, като старателно почистили апартамента с белина. Разследващите открили пистолетите на двамата мъже в тайник в помещение в двора на Техническия университет, с който строителите имали договор за поддръжка и техническо обслужване.

Заместник-главният прокурор Иван Гешев съобщи в брифинг, че МВР не е получило сигнал за извършеното престъпление, което е забавило и затруднило работата на разследващите. Пред „Монитор“ съседи на убитите споделят, че не са виждали Йордан Атанасов и Марияна от много време, но не са се усъмнили, че те са жертвите, намерени край Негован. Те виждали възрастният мъж главно докато разхожда кучето си – лабрадор или голдън ретривър и признават, че не са били близки. Марияна пък почти не виждали, казват, че тя имала затруднено движение.

Приятелка на дъщерята на жертвите – Нина Стефанова, сподели пред медиите, че е започнала да се съмнява, когато видяла дрехите на убитите.

„Не се бяхме чували от много време, мислехме, че са отишли на море“, споделя тя. Именно тя информирала и дъщеря им, че е възможно родителите и да са намерените мъж и жена. От думите и стана ясно, че Йордан и Марияна не са поддържали добри отношения с дъщеря си. Тя живеела от доста време в Щатите, след което се преместила в Нигерия. Семейството се е чувало последно с внучка си на 8 юли, около седмица преди убийството им.

От МВР съобщиха, че са събирали информация за жертвите на терен и по оперативен път. Извършени са били и анализи на невзети пенсии, но не са могли да намерят съвпадение между получените резултати и списъка на издирваните лица. Първи обаче били установени извършителите на престъплението.

В четвъртък, след анализ на доказателствата по убийството и пълното самопризнание на заподозрените, Софийска градска прокуратура повдигна обвинения на действалите в съучастие Пламен Шляпашки и Георги Нанчев за извършване на умишлено убийство. Предстои да се гледа и искането за постоянен арест на двамата.

Пламен Шляпашки, който е признал, че е извършил жестокото убийство на жертвите, намерени край Негован, е споделял множество публикации своята фейсбук страница,хората да бъдат добри. Мъжът е цитирал и думи на пророчицата Ванга: „Нема да има спасение, ако не станем по-добри, ако не сме в услуга на ближния в беда, ако не изтръгнем от душата си завистта, омразата, злобата, жаждата за мъст, власт и пари, ако не започнем да правим ревизия на собствената си съвест!“. Убиецът на 75-годишния бивш треньор по борба Йордан Атанасов и неговата 70 - годишна съпруга и бивша учителка Марияна е от София, има син на 9 години и по-голяма дъщеричка.

Неговият съучастник Георги Нанчев, който разфасовал телата на жертвите, също е семеен. Роден е в Троян и е учил в Ловеч, а в момента живее в София. От профилите на извършителите става ясно, че двамата се занимават основно със строителна дейност. Семейните им снимки и тези от техни пътувания пък показват, че водят щастлив и спокоен живот./Монитор бг

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени