mycomputer.BG

Двама български моряци са загинали при буря в Норвежко море

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 338 | Брой коментари 0
08:13 03.01.2020

Двама български моряци от товарния кораб "Стара планина", който плава в Норвежко море, са паднали зад борда, съобщиха от МВнР. Според спасителите, няма шанс двамата да са оцелели при тежките климатични условия в района. Инцидентът е станал при много тежка метеорологична обстановка - силен вятър и 8-метрови вълни.

Посолството ни в Осло е уведомено от външното министерство на Кралство Норвегия за извънредната ситуация на кораба.

Посланикът ни в Осло Вера Шатилова е в контакт с местните власти, включително със ССКЦ, и оказва необходимото съдействие по случая, уверяват от МВнР.

На борда на товарния кораб "Стара планина" се намират 19 души - 18 български граждани и един гражданин на Украйна. Корабът е на 400 км югозападно от град Будьо. Сигналът към норвежките власти е подаден от капитана, с когото спасителите са в постоянна връзка.

Корабът "Стара планина" е построен през 2007 г. Той е бълкер - превозва насипни товари. Дължината му е 186.5 метра, ширината - 30 метра. Може да превозва до 52656 кубични метра зърно. "Стара планина" плава под малтийски флаг./news.bg

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени