Два месеца полицаи от протеста не се прибирали у дома

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 433 | Брой коментари 0
09:38 29.08.2013
Колегите от „Охранителна полиция" са изключително натоварени и уморени. Работят три месеца денонощно и вече силите им са на изчерпване.
 
Това коментира пред БНТ зам.-директорът на Института по психология към МВР Росен Йорданов. 
 
"Имаше полицаи, които два месеца не се прибираха вкъщи. На някои от тях жените им идваха да видят дали наистина са на протеста, защото не вярваха, че мъжете им могат толкова много време да са на работа", посочи той. 
 
Йорданов призна, че по време на нощната блокада на парламента е имало полицаи, които са били неадекватни и са се държали агресивно. 
 
Действаха под голямо напрежение, което в критични моменти избива. За съжаление, има отделни единици, които видимо се държаха агресивно, каза още той.
 
Според него обаче протестите са изиграли и положителна роля. Получи се един безценен опит, свързан с културата на обуване между полиция и протестиращи. 
 
Някои от новостите, които бяха въведени, създадоха един нов модел на общуване с протестиращи - небарикаден начин на отношения.
GERB

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени