Два кислородни концентратора бяха дарени на Белодробната болница в Перник

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 07.01.2021 | Прочитания 1795 | Брой коментари 0
17:19 07.01.2021

Ротари клуб София Триадица започва годината с нова, благотворителна кампания насочена в помощ на  болничните заведения.

Целта на инициативата е да се закупят няколко кислородни концентратора, които да се дарят на болниците, където има най-сериозна нужда за лечението на пациенти с коронавирусна инфекция.

Перник е първият град,  в който ротарианците реализираха благородното си начинание. Градът днес получи първите апарати.

Те са за Болницата за активно лечение на белодробни болести. Болницата, която поема най-тежките случаи от областта и където тези апарати са изключително необходими и ще влязат в действие веднага. От болничния персонал благодариха на представителите на клуба. За човещината и за това, че са включили точно Белодробната болница, за да реализират своята идея.

„ Белодробната болница в град Перник беше първата, в която идентифицирахме нуждата от подобен вид апарати и  поради специфичния профил на лечебното заведение. Тук се лекуват пациенти с белодробни болести и тези апарати ще са от полза винаги. Дори когато вирусът не е в такива размери. Тук бяха приети и първите пациенти с COVID инфекция от областта“ – споделиха  клуба.

И признават, че са щастливи от факта, че идеята за проекта се е приела и от други техни приятели. Което предполага даряването на още апарати.

Електронно контролираният кислороден концентратор отделя кислорода от атмосферния въздух и снабдява пациента с високо концентриран кислород, чрез носна канюла или назална маска. Кислородният концентратор произвежда необходимия медицински кислород на място в дома или болничната стая и този кислород е готов за употреба от пациента. Не е необходимо към него да се закача бутилка с кислород, концентратора сам си го произвежда. Концентратора се използва от пациенти с различни белодробни заболявания, тоест не само от пациенти с усложнения след Ковид инфекция.

 

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени