ДСБ: Проектът „Белене“ е вреден за България

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 961 | Брой коментари 0
16:00 07.12.2018

Проектът АЕЦ "Белене" е вреден за страната и нарушава европейските правила. С такава позиция излязоха от извънпарламентарното обединение "Демократична България". Според тях българското правителство не е спазило европейските изисквания, които налагат да се извървят всички етапи за получаване на разрешение за изграждане на централата, тъй като това вече представлява нов проект.

"Всичко, което госпожа Теменужка Петкова каза в защита на безмислената си теза, че това е стар проект, вече е оборено от Европейската комисия в комбинация със Службата за изследване на Европейския парламент. Най-важното е нито един инвеститор да не идва тук с илюзията, че може да разчита, че ще избегне дългогодишни преговори с Европейската комисия и то по новите завишени критерии", заяви депутатът от Европейския парламент Светослав Малинов.

"Дали българското правителство ще заблуди някой чужд инвеститор да се захване с тази история, аз не знам, но се вижда, че правителството основно в лицето на министъра на енергетиката се опитва да заблуждава българското общество за едни следващи харчове от бюджета при условие, че всички факти говорят, че този проект е неосъществим", каза от своя страна председателят на ДСБ Атанас Атанасов. /БНР

mycomputer.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени