Драгичево се превръща във все по-приветливо място за живеене

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 913 | Брой коментари 0

кметът Викторов
08:30 09.02.2019

Драгичево е най-голямото село в община Перник. Според данните от последното преброяване у нас, жителите му са 2000, но не е тайна, че напоследък никнат нови домове, хората, избрали да битуват тук се увеличават непрекъснато и според кмета Виктор Викторов цифрите от предстоящото преброяване ще бъдат много по-различни. Жителите на Драгичево вероятно вече са около 5000. Само за сравнение, по данни на служба ГРАО в град Трън, който е и общински център населението е около 2 500, но по последни данни на ТСИ, те са не повече от 2 400. Езикът на цифлите е категоричен. Драгичево е село, което е вече по-голямо от един град в региона… А когато расте и да се подмладява едно малко населено място, това означава, че в него условията за живот са повече от добри. И заслугата е на неговия управник – кмета. В случая – Виктор Викторов, който, поемайки управлението преди четири години, даде дума, че ще промени към по-добро обликът на селото, ще направи всичко по силите си да го превърне в едно наистина привлекателно място за живеене. И успя. Факт е, ще потвърди всеки местен. Ако тръгнем да изброяваме всички придобивки на драгичевци – списъкът ще е дълъг. Те са и в благоустрояването, и в социалната сфера, и в сферата на образованието и културата.  Няма проблем, който кметът Викторов да не е успял да реши. Последният се появи преди десетина дни, когато когато жители и собственици на имоти в Горно Драгичево се разбуниха заради проблеми с достъпа до пътя за столицата. Заплашиха с протестни действия, които бяха насрочили за миналата неделя. До тях обаче не се стигна, защото кметът направи всичко по силите си, за да бъде намерено най-благоприятното решение на казуса. Вече е ясно, че ще бъде изготвен проект за монтиране на светофар на изхода на Горно Драгичево към пътя Перник – София. Кметът на населеното място е получил уверения, че ще бъдат положени усилия северният изход към София да стане част от проекта за реверсивно движение. Сега изходът е затворен, поставена е мантинела, влизат единствено колите, прибиращи се от София. Това все още създава неудобства за населението, което в момента използва само кръстовището на южния вход на Драгичево. Катастрофите обаче са намалели след направения частичен ремонт на пътя Перник – София в участъка край Горно Драгичево и монтирането на мантинела, казва Викторов. Предстои и ръководители на Агенция „Пътна инфраструктура“ да посетят селото.

И още нещо споделиха тези дни местни жители – става дума за все по-приветливия вид на селото. Няма боклуци, няма преливащи от всякакъв вид отпадъци съдове за смет. А за културата на човека, в случая – и на селището, се съди именно по хигиената. Ако някъде се появи проблем – достатъчно е да звъннете на кмета – той ще го реши. Въпреки че не е лесно – и кметът, който по принцип никога не се оплаква и не казва „не става, невъзможно е”, и жители на Драгичево признават – замърсителите често са преминаващите с автомобили от съседните села, които в не един и два случая просто мятат торбите с битови отпадъци през прозореза на возилото. Или го зарязват край кофите за боклук. Но Викторов действа. И селото е чисто. Въпреки растящото му население.

mycomputer.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени