Достойно представяне на ПМГ „Христо Смирненски” в националния кръг на Европейската олимпиада по статистика за ученици и в националния кръг от Международния конкурс за статистически плакат 2018 - 2019

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 439 | Брой коментари 0
12:59 11.04.2019

За първи път ученици от ПМГ „Христо Смирненски” - град Перник взеха участие в две национални състезания по статистика, организирани от НСИ, съобщават от учебното заведение.

Престижното второ място сред 68 отбора, участвали в националния кръг от Международния конкурс за статистически плакат 2018 - 2019, в категория 1 завоюва отбор Search&Find с участници Деница Милетиева, Калина Димитрова, Деян Ботев, Марио Пъшев и Николай Йорданов от VІІ а клас с ментор г-жа Лозка Симеонова.

Още три отбора - Yavor And Friends /Явор Вълев, Рая Иванова и Никола Стоименов от Х а клас/ с ментор г-жа Боряна Аспарухова, отбор „Кракра” /Цецо Цветанов, Любомир Любенов, Стефания Тодорова, Стилиян Бистрин и Иво Андонов от ХІ а клас / с ментор г-жа Румяна Славова, и отбор Explorer /Момчил Топузов и Божидар Стойчев от Х б клас/ с ментор г-жа Юлиана Ангелова, се представиха отлично в Категория 2.

В националния кръг на Европейската олимпиада по статистика за ученици се включиха два отбора. Отбор Strike с участници Божидар Стойчев, Симона Илийчева и Момчил Топузов от Х б клас с ментор г-жа Лозка Симеонова се класира на достойното 9-то място сред 134 отбора в Категория А (ученици от Х - ХII клас).

Успешно се представи и отбор ThinkOff с участници Явор Вълев, Лъчезар Тинков и Никола Стоименов от Х а клас с ментор г-жа Боряна Аспарухова.

На 25 юни – Официалният празник на българската статистика, ще бъде официалната церемония по награждаване на отличените в надпреварата отбори.

Поздравления за достойното представяне на всички участници и техните ментори!

 


 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени