mycomputer.BG

Дончев: Няма да допуснем гражданска война, дори и да имаме шанс да я спечелим

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 153 | Брой коментари 0
08:33 11.07.2020

Няма да допуснем гражданска война, дори и да имаме шанс да я спечелим. Това заяви Томислав Дончев на брифинг на ГЕРБ.

ГЕРБ смята, че отговорността за случилото се снощи при протестите в София е на президента Румен Радев, това заяви от своя страна Тома Биков.

„Отговорността е на г-н Радев. Това е човекът, който не от вчера, а от 4 години насам се опитва да нагнети напрежение и вчера беше ескалацията на този процес, заяви Тома Биков. - Смятаме, че голяма част от протестиращите срещу правителството бяха подведени и без да разберат, бяха превърнати във фон на шпицкомандите на /Васил/ Божков“.

По думите на Биков никой български гражданин, който е в рамките на закона, не печели от случилото.

 „Още снощи призовахме г-н Радев да отправи призив към хората, които вандалстваха. Той отказа да го направи вчера“, посочи още Биков.

„Над 7000 души дойдоха, за да подкрепят европейското развитие на страната, но бяха обиждани и квалифицирани с епитети, които не подхождат на техния профил. Те самите не обиждаха, не провокираха и не проявиха агресия. Мирно протестиращи граждани, искащи да изразят своята гражданска позиция би трябвало да го направят по цивилизован начин. След приключване на протеста хората, които бяха пред МС, си тръгнаха мирно и спокойно, както са го правили. Другата група по-най брутален начин се опита да разбие полицейския кордон. Всичко това беше организирано и режисирано от платени провокатори, които имат своя генезис и подкрепа далеч от пределите на страната ни - в една много топла държава и бяха мотивирани от всички олигарси, които в момента са основните сценаристи и режисьори на бледият техен актьор – президентът Радев.", това заяви Цветомир Паунов./Днес бг

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени