Домът за възрастни хора във Филиповци беше официално открит

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 17.07.2017 | Прочитания 2520 | Брой коментари 0
11:17 17.07.2017

Домът за възрастни хора във Филиповци вече е официално открит. Негов стопанин е Сдружение „Абланица”, което е неправителствена организация. Водосвет за здраве отслужи отец Никанор от Гигинския манастир. Той пожела на стопаните и обитателите на дома здраве и дълголетие. Сред гостите на тържеството по повод откриването на Дома бяха народният представител от ППГЕПБ д-р Александър Александров, кметът на Перник д-р Вяра Церовска, кметът на Трън Цветислава Цветкова, председателят на Общинския съвет на Трън Бойчо Харалампиев и други.

Лентата прерязаха съдружниците Ани Стефанова и д-р Красимира Станкова и кметът на Перник Вяра Церовска.

Домът е  с капацитет 60 човека. Има стаи с по едно и две легла, със самостоятелен санитарен възел. Има и такива с по 3 и 4 легла. Стаите и тоалетните в тях са пригодени за инвалиди. В дома са създадени всички необходими условия, така че хората в инвалидни колички свободно да се придвижват до всяко кътче. Кухнята е модерно оборудвана и отговаря на всички съвременни изисквания. На обитателите на Дома за възрастни хора се осигурява непрекъснато медицинско обслужване от медицинска сестра и болногледачи, които се грижат за хората, които не могат да се обслужват сами

MYcomputer.BG
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени