Доктор:Не си купувайте жилища и коли от пушачи, защото са токсични

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 536 | Брой коментари 0
14:07 05.12.2017

Не си купувайте жилища и коли от пушачи, защото са токсични. Това показват изследванията на педиатри от Бостън. Децата са най-застрашени. Има трета ръка дим, която се наслагва в пердетата, килимите, стените.

Това обяви пред камерата на Нова телевизия д-р София Ангелова, пулмолог. "Тези токсчини вещества се десорбират и натрупват. Това е летлива течност, която трудно се чисти. Няма спасение. Точно това е водещото в изследването на педиатрите от Бостън. Искам да призова родителите да бъдат милостиви към децата си, защото те са най-застрашени.

Пушачите казват, че пушат под абсорбатора. Същото изследване от Бостън доказва, че вентилационните системи не пречистват въздуха и токсичните вещества се задържат. Не трябва да се пуши вкъщи. Изследването показва, че мишки, подложени на трета ръка дим за един месец, получават изменения в черния дроб. От пушеното в затворени пространства най-застрашени са децата", категорична беше д-р Ангелова.

Perfumes
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени