Дойде сезонът и на кърлежите, избягвайте високите треви

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 350 | Брой коментари 0
08:51 17.05.2017

Сезонът на високите треви и на кърлежите дойде. Никой не е застрахован, докато не мине косачката и слънцето на изсуши тревата. Едва тогава се смята, че рискът да ни ухапе кърлеж е сведен до минимум.

Лекарите апелират, ако имаме кърлеж, да не го горим или въртим. Ако не знаем как да го махнем безопасно, по-добре е да идем в най-близката поликлиника.

С премахване с пинсета рискът от инфекция е минимален. Съветът е всеки кърлеж да се носи за изследване в Центъра по заразни и паразитни болести, а ние да се преглеждаме внимателно.

Профилактиката се състои в избягване на високите треви.

"Родителите трябва да избягват да пускат децата на тревни площи, които не са предварително окосени и обработени. Да не се разхождат кучетата там, където има високи треви. След всеки излет в градинка децата трябва да се огледат добре”, посъветва проф. Тодор Кантарджиев, директор на Центъра по заразни и паразитни болести пред Нова телевизия.Заразяването от кърлеж става след 12-ия – 24-ия час час, допълни той. /Днес бг

MYcomputer.BG
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени