Добри резултати в борбата с кражбите на автомобили отчитат пернишките полицаи

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 295 | Брой коментари 0
17:15 09.03.2018

Оценката е на ръководството на Главна дирекция „Национална полиция“ по време на годишния отчет-анализ за дейността на дирекцията през миналата година.

На съвещанието присъстваха зам.-директорът на ГДНП старши комисар Благородна Макева, д-р, старши комисар Светослав Манолов – зам.-директор на ГДГП, областният управител на Пернишка област г-жа Ирена Соколова, зам.-кметът на Перник г-н Йордан Павлов, Виктор Георгиев – зам.-председател на Окръжен съд – Перник, Анита Джамалова – изпълняваща функциите окръжен прокурор на Окръжна прокуратура – Перник, директорите на ТДНС и РДПБЗН – Перник г-н Красимир Костадинов и комисар Емил Марков. 

Анализът на данните сочи, че се наблюдава спад на регистрираните престъпления със 133 броя. 1837 са те през 2017 г., а за предходната 2016 г. - 1970.  Разкриваемостта на престъпленията през миналата година е 46, 54 % при среден процент за страната 45, 87. За 2016 г. са отчетени 39, 44%. Благодарение на добрите съвместни действия между ГДНП, СДВР, ОДМВР – Перник и граничните областни дирекции е намалял броя на отнетите противозаконно автомобили. Те са 15 бр. по-малко в сравнение с 2016 г. Наблюдава се и успех в борбата с незаконните автоморги в региона, като през 2017 г. са установени две такива – в гр. Перник и гр. Радомир.

Отчетено бе, че през 2017 г. е осигурена нормална пътна безопасност в региона. Регистрирани са 727 ПТП, с 265 по-малко от тези за предходната. Загиналите на пътя са по-малко с 4, а ранените с 19. Натовареността на техническите средства и правилното разпределение на силите на „Пътна полиция“ са в основата на успеха, както и добрата превантивна работа.

От името на старши комисар Макева, професионалното ръководство даде добра оценка за работата на ОДМВР – Перник през миналата година. Бяха подчертани добрата работа по противодействие на противозаконните отнемания на автомобили и липса на върнати от прокуратурата досъдебни производства. Не липсваха и насоки за подобряване на дейността през 2018 г., като по-активно противодействие на наркоразпространението и работа по стари досъдебни производства.

Областният управител г-жа Соколова и изпълняващият функциите на окръжен прокурор г-жа Джамалова изразиха задоволство от съвместната работа с органите на полицията. 

MYcomputer.BG
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени