Lotus homes

Добрата новина! Профилакториумът ще има отопление и ще работи през зимата!

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 957 | Брой коментари 0
16:49 26.08.2021

С 21 гласа ЗА, един – ПРОТИВ и 5 – ВЪЗДЪРЖАЛ се Общинският съвет в Перник гласува предложението на кмета Станислав Владимиров за промяна в капиталовите разходи на бюджета на община Перник. С гласуваното предложение ще се осигурят средства за оптимизация на отоплителната система –  предвижда се монтаж на каскада от четири броя стенен кондензен газов котел, подмяна на дограмата.

Напомняме, че в момента пациентите се отопляват с електрически печки.

Около докладната очаквано се разгоря сериозна дискусия. Още повече, че предложението за решение предварително беше одобрено само от една от постоянните комисии – тази по здравеопазване.

Управителят на Профилакториума Емил Ненков, който беше на заседанието сподели, че здравното заведение има 300 000 лева годишно субсидия, от които приоритетно се плащат заплати, ток, вода.

Всички средства, които се изкарват по НЗОК отиват за покриване на сметки по запор.

В момента има голяма опасност да се запали инсталацията, защото е много стара. Което прави варианта отопление на ток почти невъзможен.

„В някой етап болницата може да редуцира задълженията си , ако работи на такива обороти. Ако не се оправи въпроса с отоплението през зимата, ние не можем да работим, както сега. И зимата болницата трябва да се затвори“ – каза още Ненков.

Което няма да се случи, благодарение на решението на пернишките съветници.

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени