Lotus homes

Добрата новина днес: Цветна изненада чака хлапетата от филиала на „Миньорче” в Шесто училище!

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 30.05.2020 | Прочитания 555 | Брой коментари 0

сн.Фейсбук
08:25 30.05.2020

Една прекрасна инициатива е реализирана буквално дни преди децата от филиала на „Миньорче” в Шесто училище да влязат отново в стаите. След повече от два месеца отсъствие. Новобоядисаните бели стени на две от помещенията вече се „усмихват” с любими приказни герои. Изписани с много любов, безвъзмездно от младата пернишка художничка Искра Петрова. Децата от група „Плодчета” със сигурност ще имат още един повод за усмивка на 1 юни, когато официално градината трябва да заработи.За доброто дело съобщиха учителки в социалната мрежа.. Оказа се, че отново двигател на това намерение е бил Кристиян Иванов. Същият онзи Кристиян, който е в основата на изграждането на пътен възел Марина бара, а в момента работи съвместно с общинската управа по оправянето на неразбориите по пернишките пътища. Младият мъж от години помага  на детската градина. Независимо от това дали става въпрос за някакъв физически труд или подкрепа на различни инициативи.

 „Помагам и ще помагам защото вярвам, че децата трябва да живеят и да се развиват в една нормална, красива среда. Срещата ми с художничката Искра Петрова беше съвсем спонтанна. Споделих за желанието на учителките от групата пред секретарката на зам.кмета Стоицев, търсейки някой, който да изрисува стените. Беше чудо, че тя веднага се сети за Искра. И нещата потръгнаха. Купих боите, 7 дни момичето рисува, за да се превърнат стените в картини. Направи го без да иска нищо за труда си – подарък за децата. Чудесно е, че има хора, които помагат. Надявам се такива хора да има много повече, защото от всички нас зависи Перник да става по хубав и по-подреден”- сподели за Перник нюз Кристиян.

Няма какво да добавим към думите му , освен да пожелаем тази красота да се пази.

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени