До месеци дават старт на нова европейска Wi-Fi мрежа за авиопасажерите

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 294 | Брой коментари 0
08:56 11.02.2018

До юни 2018 г. ще бъде поставено начало на нова европейска Wi-Fi мрежа, която ще обслужва клиентите на самолетните превозвачи, обявиха компаниите, които стоят зад проекта, информира "Ройтерс".

Германската телекомуникационна компания Deutsche Telekom и фирмата Inmarsat работят върху разработването на Европейска авиационна мрежа. Тя ще включва 300 станции със сателит във всяка страна членка на ЕС, като целта на проекта е да предостави покритие във всички 28 държави членки на съюза.

Към момента европейските авиопревозвачи разчитат само на сателитни системи за предоставяне на интернет услуга на самолетите в региона.

Двете компании обявиха, че оборудването за Европейска авиационна мрежа е малко, леко и лесно за монтиране, което го прави подходящо за нискотарифни компании и за самолети на малки разстояния.

Първият купувач е IAG, който държи самолетните превозвачи British Airways, Iberia, Vueling и Aer Lingus, но не е ясно кога точно ще се проведат първите полети с новата мрежа.

Услугата трябваше да бъде пусната преди около шест месеца, но проблеми на американската компания SpaceX забавиха началото й. Inmarsat трябваше да се обърне към Arianespace за изпращането на сателит в орбита.

Все повече самолетни компании започват да предлагат Wi-Fi, за да удовлетворят исканията на клиентите си.

Според Routehappy 82 авиопревозвача в света предлагат Wi-Fi, което е със 17% повече в сравнение с миналата година./news.bg

MYcomputer.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени