До края на седмицата можете да се прегледате безплатно за туберкулоза

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 402 | Брой коментари 0
07:27 17.09.2019

„Специализирана болница за активно лечение на белодробни болести-Перник” в периода от 16 до 20 септември ще извършва безплатни прегледи за туберкулоза в рамките на кампанията „Седмица на отворените врати”. Желаещите да бъдат прегледани не е необходимо да имат направление от личния лекар.

Кампанията „Седмица на отворените врати” се осъществява в изпълнение на Националната програма за превенция и контрол на туберкулозата в Република България. Чрез предоставянето на безплатен достъп до медицински услуги проявата е доказала своята ефективност за повишаване на обществената информираност по отношение на заболяването.

По време на проведени кампании през месеците март и юни 2019 г. общо анкетирани за туберкулоза са 5 057 човека, а на 3 293 лица в риск от туберкулоза са извършени медицински прегледи и допълнителни изследвания. Открити са 53-ма с туберкулоза и 144 с латентна туберкулозна инфекция, при които е започнато лечение.

Инициативата се провежда от 2009 г. и е допринесла за по-добра разкриваемост на случаите на туберкулоза и латентна туберкулозна инфекция, за ефективна превенция на туберкулозата в страната и за подобряване на достъпа до здравни грижи.

 

 

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени