До края на годината плащаме данъците без лихва

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 384 | Брой коментари 0
15:26 18.12.2017

Директорът на дирекция „Местни приходи и такси" в Перник Ивета Боянова призова всички граждани, които имат задължения да си ги платят до края на тази година, тъй като сумите им ще бъдат без лихви.

„Гражданите на Община Перник нека проявят чувство на отговорност и до края на годината да заплатят своите данъчни задължения без лихва. От следващата година задълженията им ще бъдат олихвени, така че сумата, която трябва да заплатят ще бъде по-голяма", коментира Боянова и покани всички, които дължат данъци да извършат своите плащания до края на оставащата 2017 година.

Тя конкретизира, че тези, които са продали автомобилите си преди 2015 година е хубаво да проверят дали те са отписани от системата, тъй като практиката показва, че на много от тях им се трупат данъчни задължения, а същевременно те отдавна са преминали в собственост на друго лице.

„Всеки от гражданите има и опцията да не идва да се реди на гишетата на данъчната служба, а може да заплати и онлайн на касите на Easypay и в Български пощи. Декларациите, които се подават за освобождаване от такса за сметосъбиране и сметоизвозване на битови отпадъци се подават до края на тази година. Тези документи също могат да се изпраят на имейл, който е качен на сайта на община Перник. Условието е да не ползваш жилището през цялата година и да не основно", уточни Боянова и припомни, че данъчното облекчение е 50 процента, когато жилището е основно.

По думите й, събираемостта до момента спрямо гласувания бюджет от Общинския съвет е 82%. „Искам да отбележа , че за данък превозни средства  тази година ще отбележим много добра събираемост, за момента тя е цели 92 %", похвали се Боянова.

Perfumes
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени