До 1500 лева изравнителни сметки имат перничани, които не са допуснали в дома си топлинните счетоводители или нямат топломери

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 891 | Брой коментари 0
07:27 10.08.2018

Според изравнителните сметки, изчислени от фирмите за дялово разпределение се оказва, че около 1 500 абонати на „Топлофикация Перник” не са допуснали топлинните счетоводители до жилищата си или пък нямат индивидуални разпределители на отоплителните си тела. Около 800-900 от тези абонати са хора със сключен договор „Лоялен клиент”.

Според изпълнителния директор на „Топлофикация Перник” Любомир Спасов, онези, които не допуснат топлинните счетоводители до уредите за отчитане или пък нямат уреди за дялово разпределение, дължат плащане по издадената им изравнителна сметка. Това е записано като клауза в договорите им. На някои абонати се налага връщане на дължими суми по изравнителната им сметка. Има обаче и такива, които ще трябва да доплащат и то не малки суми.

„Прави впечатление, че има абонати, които трябва да доплащат суми от порядъка на 1000- 1 500 лева. Това означава, че тези абонати или не са допуснали топлинните счетоводители до уредите си и им е начислена топлоенергия на максимална мощност на уредите им, или въобще нямат индивидуални разпределители на радиаторите си.  Все още има време абонатите, които не са допуснали топлинните счетоводители до домовете си да поискат индивидуален отчет на уредите си и изравнителните им сметки да бъдат коригирани. Това може да бъде направено до края на септември. Ако това не бъде направено, то рискуват ние да им изчислим високи месечни вноски за плащане по договор, което е в техен ущърб.”, поясни Любомир Спасов.

Perfumes
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени