До 15-ти октомври се приемат заявления за еднократна помощ за първокласници

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 204 | Брой коментари 0
07:50 03.10.2019

Родителите, които имат първокласник, могат да подават заявления за еднократна помощ за ученици в дирекциите „Социално подпомагане“ в цялата страна до 15 октомври.

Помощта е в размер на 250 лева, а заявленията се приемат след записване на детето в първи клас, но не по-късно от 15 октомври на текущата учебна година, уточниха от Агенцията за социално подпомагане /АСП/.

Задължително условие е средномесечният доход на член от семейството за предходните 12 месеца да е по-нисък или равен на 450 лв. За деца с трайни увреждания, сираци и деца, настанени в приемни семейства и в семейства на роднини и близки по реда на Закона за закрила на детето, помощта се отпуска без условия за доход. Заявлението за отпускане на помощта се подава в съответната дирекция „Социално подпомагане“ по настоящ адрес. Към него се прилагат удостоверение за брутните доходи на семейството за предходните 12 месеца и удостоверение от съответното учебно заведение, че детето е записано в първи клас на държавно или общинско училище.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени